L O A D I N G

01

SPET LAHKO TUDI VI VSAK DAN BREZSKRBNO UGRIZNETE V JABOLKO

Zobni vsadek nadomešča zobni koren, ne da bi poškodoval druge, še zdrave zobe.  Vsadek služi kot podpora – nosilec novega zoba, pri katerem se sila žvečenja na zobno čeljust.

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Umetna, naravni podobna zobna korenina

02

ß ß

VSADKI DAJEJO TRDNOST  ČELJUSTNI KOSTI

03

ß ß

5 KORAKOV ZDRAVLJENJA DO NOVEGA NASMEHA

04

ß ß

05

ß

Temeljito določanje diagnoze, individualna rešitev in kompetentna stomatološka nega so odločilne točke za uspešno implantološko zdravljenje zob.

CAD&CAM Technologies s.r.o.

Division Impladenta

 

VAT ID: CZ29117119

Na Pankraci 5

CZ-140 00 Prague 4

EUROPE

 

E-Mail: info@impladenta.com

 

Company assigned by the Municipal Court in Prague, RN C 181979

Odesílání formuláře...

Došlo k chybě na serveru.

Formulář byl přijat.

© 2016

CAD&CAM Technologies s.r.o.

Na Pankráci 5

CZ - 140 00 Praha 4

EUROPE

CZ29117119

01

POBOLJŠAJTE SVOJO SPOSOBNOST JEJTE, GOVORITE, SMEJTE STE

 

Impladenta vrača ugodnosti in občutek zanesljivosti, ki ste jih poznali z zdravimi zobmi. Tako, da lahko brezskrbno govorite in se smejite tudi v javnosti. "Tako da lahko tudi vi vsak dan brezskrbno ugriznete v jabolko".

 

ŽIVITE POLNO ŽIVLJENJE  BREZ NEPRIJETNIH ZOBNIH PROTEZ ALI NADOMESTKOV

 

Bodisi fiksna ali izvzemljiva zobna proteza:

Na vsadkih nameščena kompletna zobna proteza je najboljša izbira, ki poskrbi za naravni videz in visok standard udobja.

Tradicionalne zobne proteze zelo pogosto dražijo sluznico u ustni votlini, žulijo in dajejo občutek nestabilnosti v primerjavi s tisto, ki je pritrjena na zobnih vsadkih.

 

V JAVNOSTI OSTANITE BREZ SKRBI

 

Doživite občutek brezskrbnosti v pogovoru, bodisi na delovnem sestanku, v razgovoru s prijatelji ali družino oz. na zabavi.

 

REŠITEV IMPLADENTA: REŠITEV PO MERI ZA VAS

 

Impladenta - vsadki, zajema več produktnih tipov in rešitev: od individualno (posamezno) obremenjenih zob z zobno krono, do pritrditve zobnih protez ali nadomestkov (mostički, celotna zobna proteza), vedno individualna rešitev, ki jo priporoča ali izbira zobni specialist po dogovoru z bolnikom.

 

ZANESITE SE NA SVOJ NOV NASMEH

 

Zobna proteza naravnega videza, pritrjena s titanskim implantatom Vam bo povrnila ne le zdrav in varen nasmeh, ampak prenesla moč žvečenja na kost zobne čeljusti.  Samostojno pritrjen zobni vsadek zagotavlja zdravje ostalih zob, ki vam bodo ponovno povrnili samozavest.

 

PRIVOŠČITE SI UDOBJE IN KONFORT MLADOLETNEGA OBDOBJA

 

Celotna zobna proteza, stabilizirana z zobmi naravnega videza, vam bo povečala zaupanje Vase in Vas ponovno popeljala v občutek in udobje mladoletnika z zdravimi zobmi.

02

ČE MANJKA ZOB ALI ZOBNA KORENINA, JE DOLGOROČNA REŠITEV NARAVNEGA DELOVANJA ZOBNEGA VSADKA S KRONO IZ PORCELANA.

 

 

Zobni vsadek je majhen, a stabilen vijak iz biološko usklajene kovine (titan) ali keramike. Vsadek namestimo pod anestezijo na mesto manjkajoče zobne korenine, pritrjen v čeljustno kost. Služi kot podpora oz. nosilec na novo nameščenega zoba (krona, mostiček ali proteza).

 

faza zdravljenja traja  6 - 12 tednov, odvisno od individudalnega bolnikovega zdravstvenega stanja. V obdobju zdravljenja tkivo vsadek zaraste in postane stabilen v čeljustni kosti – ta proces imenujemo Osseointegracija. Po tej fazi zdravljenja služi umetna korenina kot osnova za pritrditev posameznih zobnih kron, večnamenskih zobnih mostičkov in celotne zobne proteze.

 

Material: Titan (čisti titan) je biološko kompatibilen in netoksičen (nestrupen) material, ki človeški organizem načeloma dobro prenaša.

 

VSADKI DAJEJO TRDNOST  ČELJUSTNI KOSTI

 

Zobovje prenaša silo žvečenja v čeljust. Žvečenje je za zdravje kosti in čeljusti koristno. V kolikor izgubite en ali več zob, se počasi izgubi sposobnost prenašanja te sile na zobno čeljust, kar sčasoma spremeni obliko lica in obraza.

Zobni vsadki načeloma preprečujejo prehitro izgubo kostne mase s tem, da ponovno absorbirajo učinek naravne korenine in ponovno na naraven način prenaša silo žvečenja na čeljust. Ta primer ne spolnjujejo običajne metode zobnih mostičev in delnih protez.

03

VZROK  ZA IZBIRO ZOBNEGA VSADKA?

 

Če je potrebna obnovitev enega ali več zob, si lahko izberete med konvencionalno zobno protezo ali zdravljenjem proteze z zobnim vsadkom. Katere so glavne razlike ?

 

1.) REŠITEV ZOBNI MOSTIČEK

 

Pri običajni metodi morajo biti zdravi sosednji zobje, na obeh straneh manjkajočega zoba, nato zbrušeni, da se nanje pritrdi mostiček. S tem pride do izgube oz. poškodbe naravne površine zoba. Razen tega pa zobni mostiček ne prenaša sile žvečenja na čeljustno kost tam, kjer zobje manjkajo zaradi česa sčasoma pride do izgube kostne mase.

 

2) REŠITEV ZOBNI VSADEK

 

Zobni vsadek nadomešča koren naravnega zoba, medtem ko zdravi sosednji zobje ostajajo nespremenjeni, saj jih ni potrebno brusiti.

 

3) VSADEK SE NARAVNO POVEŽE IN ZACELI V VAŠ ORGANIZEM

 

Še najboljša zobna proteza ostane vedno tujek v ustih, ki ga je potrebno temeljito čistiti. Medtem ko zobni vsadek je pravzaprav le umetna korenina, ki se poveže z organizmom in nadomesti funkcije naravnega zobnega korena.

 

4) ŽIVITE POLNO ŽIVLJENJE KLJUB MANJKAJOČIM ZOBOM

 

Smejte se, zapojte, jejte in ljubite kot nekoč – vsadki vam bodo ponovno povrnili nekdanjo kakovost življenja. Manjkajoči zobje lahko sprožijo dvome in negotovost ter trajne težave zaradi nepravilno nameščene zobne proteze. Z novim vsadkom v čeljust lahko dokončno rešite svoje neprijetnosti dosedanje neprijetnosti z zobmi.

 

5) ZOBOV NI POTREBNO BRUSITI

 

Pri običajni metodi izdelave zobnega mostička, morata biti zbrušena zdrava sosedni zoba, levo in desno ob manjkajočem zobu. V kolikor uporabimo zobni vsadek potem ne vplivamo na sosednje zobe, tako da njihova naravna struktura ostane nespremenjena.

 

6) ZDRAVLJENJE Z VNOSOM VSADKA

 

zajamčena, varnejša in modernejša metoda.

Uporaba zobnega titanskega vsadka v nobenem primeru ni le zdravstvena eksperimentalna disciplina.  Gre za moderno preizkušeno zobozdravstveno tehnologijo, ki je znanstveno preizkušena že cela desetletja pri zobnih specialistih in stomatoloških kirurgih po vsem svetu.

 

7) OPOMBA

 

Ker je lahko vsak kirurški poseg potencialno nevaren, se vedno strokovno posvetujte s svojim zdravnikom ali implantologom, da presodi, če je zobni vsadek zares ustrezna rešitev za vas.

 

8) DOLGOROČEN DOPRINOS (DOBIČEK)

 

Ta doprinos lahko preračunate le v denar Tudi finančni aspekt je zelo pomemben, če se odločate med zobno protezo – običajno rešitvijo. Nekatere študije sicer v tem smislu računajo z določenimi stroški zobnih vsadkov iz dolgoročnega vidika, ter opozarjajo na možne učinkovite vidike stroškov v prihodnosti, ki veljajo za običajne metode.

Tudi najboljše zobne proteze so tujek v ustih, ker v prihodnosti je potrebna posebna nega ter preventivni zaščitni ukrepi. Možno neudobje ali žulji, kot tudi časovno zahtevne aplikacije lepil so neprijetni stranski učinki običajnih zobnih protez.

Razen tega nenatančno izdelana zobna proteza lahko povzroči tudi negotovost in dvome bolnika. Medtem ko zobni vsadek je umetna korenina, ki deluje naravno in podobno kakor drugi deli telesa. Velja le samo pri primerni izbiri tipa vsadka, ki ga mora namestiti strokovnjak in pravilno upoštevanje časa zacelitve.

04

05